Un zambet

1229048040-hr-398uneori, cand merg pe strada, imi vine sa zambesc, pe langa faptul ca sunt in forma necesara sa fac contact vizual cu lumea care trece pe langa mine, sau pe langa care trec. Ceea ce ma face sa ma gandesc la ce crede lumea respectiva despre faptul ca zambesc. rareori mi se intoarce zambetul si in majoritatea cazurilor (celor putine) zambetul este oarecum timid.

nu intru in cealalta parte a timpului cand nu imi vine sa zambesc pe strada, caci atunci nici macar nu privesc lumea si consider ca nici nu am trecut pe acolo.
ieri, in schimb mi s-a intamplat ca, mergand pe strada sa observ un tip care semana izbitor cu cineva care incearca (?) sa patrunda in transeele mele din nou. m-am enervat, deoarece nu samana izbitor ci mai degraba, felul in care zambea semana izbitor cu felul in care zambea persoana mai sus mentionata.

un zambet plin de orgoliul pornit din simplitate si din faptul ca ignoranta poate face ca totul sa para simplu. un zambet pe sub sprancenele ridicate cu o jumatate de frantura de centimetru cu ochii plini de o ura mai mult decat subtila pentru complicat si pentru increngaturi nervoase. un zambet care intr-o anumita masura pare jovial, cand pe de alta parte este mai mult decat iritat de faptul ca totul trebuie sa fie complicat sau complex. un zambet care strapunge, in aparenta, prin multe din valurile care acopera interactiunea. NU! Nu e numai unul! un zambet ascuns si aproape neinteles, care nu trebuie interpretat ci doar luat ca atare. un zmbet care nu poate fi perceput de cei care sunt imersati in cotidianul complex si sufocant, de cei care trebuie sa supravietuiasca de pe o zi pe alta, de pe o saptamana pe alta. un zambet care incalzeste si in acelasi timp ingheata in umila lui simplitate nereusind sa exprime mai mult decat ceea ce este menit sa exprime. un zmbet care denota doar atat: aroganta, tristete mascata, frica si entuziasm, limitare si incertitudinea pe care ti-o dau definitiile de dictionar deoarece experienta de viata nu iti permite inca sa iti definesti toate elementele cu care intri in contact. un zambet…

~ by Death Whisper on December 12, 2008.

Leave a comment